KOMPANIJA ROBINS DOO

Osnovna delatnost preduzeća ROBINS doo je uzgoj  živine i proizvodnja jednodnevnih tovnih pilića.

O NAMA

Osnovna delatnost preduzeća ROBINS doo iz Glibovca kod Smederevska Palanke je živinarstvo odnosno proizvodnja jednodnevnih tovnih pilića. Ovim poslom se bavimo od 1994. godine. Proizvodni proces počinje nabavkom jednodnevnog roditeljskog jata iz nekog od dedovskih centara iz EU.  Ti pilići se 20 nedelja odgajaju na našim farmama a potom prelaze u eksploatacione farme gde od njih dobijamo kvalitetna priplodna jaja.

Jaja se dva puta nedeljno ulažu u inkubatore gde proces inkubacije traje 21 dan. Najveći deo jednodnevnih tovnih pilića je namenjen za prodaju a jedan manji deo ostaje u našem tovu. Roditeljska jata su hibrida HUBBARD Flex i ROSS 308 a to su trenutno dva  najbolja hibrida na svetu.Od svog osnivanja smo svake godine povećavali proizvodne kapacitete a nadamo se takvom trendu i u budućnosti.

Proizvodnja jednodnevnih pilića

Proizvodnju jednodnevnih tovnih pilića smo počeli još 1996.godine sa inkubatorima ručne izrade i nekim starijim mašinama. Inkubatori su bili smešteni u prostorijama površine 50 m2. Inkubacija priplodnih jaja je veoma složen proces u kome je potrebno praćenje niza parametara: temperatura, vlažnost vazduha, okretanje jaja i ventilacija. Za opstanak na tržištu neophodno je proizvoditi piliće vrhunskog kvaliteta dobijene u kvalitetnim inkubatorima.

Više

Eksploatacija roditeljskog jata

U objektima za eksploataciju roditeljskog jata živina se drži od svoje 20. nedelje pa do završetka procesa eksploatacije u njihovoj 70toj nedelji starosti. Tada se prodaje klaničarima kao veoma traženo i kvalitetno meso.U objektima za eksploataciju roditeljskog jata živina se drži od svoje 20. nedelje pa do završetka procesa eksploatacije u njihovoj 70toj nedelji starosti. Tada se prodaje klaničarima kao veoma traženo i kvalitetno meso.

Više

0

KOKA U EKSPLATACIJI

0

KOKA U ODGOJU

0

GODIŠNJI KAPACITET JAJA

0

POVRŠINA OBJEKATA M2

Menadžment

Igor Stanojlović

dipl. maš. ing | tehnički direktor | vlasnik Robins doo

Ivan Stanojlović

direktor | vlasnik | Robins doo

Nevenka Nedović

DVM veterinar | Robins doo

Ljiljana Rakić

Menadžer prodaje | Robins doo

Saradnici